sobota, 19 września 2015

Waniliowe muffinki z krówką


Waniliowe muffinki z krówką...


Waniliowe muffinki z krówką

Wilgotne i bardzo przyjemne w smaku muffinki. Bardzo szybkie do zrobienia. Rozkosz dla podniebienia.

Waniliowe muffinki z krówką

Składniki na 12 muffinek:

2 jajka
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
pół kostki masła
1 i 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki mleka

Do miski wrzucamy jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy mleko i mieszamy. Następnie dodajemy cukry, mieszamy. Dodajemy rozpuszczone masło i resztę składników. Wszystko mieszamy widelcem na jednolitą masę. Przekładamy do 12 papilotek. W środek wciskamy 1 krówkę. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, po lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Można użyć też masy krówkowej zamiast krówek, nie każda krówka się ciągnie i żeby nie były twarde po upieczeniu...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz