piątek, 11 września 2015

Piersi z serkiem topionym


Piersi z kurczaka nadziewane serkiem topionym...

Do środka piersi możemy włożyć praktycznie każde nadzienie u mnie był to serek topiony, ale wiem że teraz na pewno zrobię z pieczarkami. 

Piersi z serkiem topionym

Dla 2 osób potrzebne będą:

jedna podwójna pierś z kurczaka
serek topiony 
jajko
mąka
bułka tarta
sól, pieprz
ser (opcjonalnie)

Podwójną pierś przecinamy na pół, połówki przycinamy jakby na 2 kotlety ale nie do końca, rozkładamy pierś "jak książkę". Lekko rozbijamy przez folie, żeby nie porozrywać mięsa. Solimy pieprzymy na środku układamy trochę serka, ja kroiłam go w plasterki i układałam obok siebie. Zawijamy pierś. Jeśli się rozchodzi możemy spiąć wykałaczkami, Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na oleju aż do zazłocenia z jednej i drugiej strony. Jak przewracamy na drugą stronę, na górze możemy posypać startym serem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz