piątek, 4 marca 2016

Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem


Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem...

Devolay z pieczarkami i serem

Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem...

Potrzebne będą:

podwójna pierś z kurczaka
250 g pieczarek
trochę startego żółtego sera
sól, pieprz
ew. przyprawa do kurczaka

Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki.

Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą, aby nie porozrywać mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej smażymy na oleju na niezbyt dużym ogniu, żeby nie były od środka surowe. Pozostałe polędwiczki możemy usmażyć jak kotleciki albo gdy powstanie nam jakaś dziura w roladzie, możemy załatać ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz