wtorek, 22 marca 2016

Ciasteczka komercyjne z marmoladą...


Ciasteczka komercyjne z marmoladą...

Ciastka kruche z marmoladą

Składniki na ok. 50 szt.

250 g margaryny
szklanka cukru pudru
opakowanie cukru waniliowego
5 żółtek
300 g mąki
3 kopiaste łychy marmolady

Margarynę ucieramy mikserem na gładką masę, dodajemy żółtka, znów miksujemy, dodajemy cukry, miksujemy. Na koniec dodajemy po trochu mąkę i miksujemy na najniższych obrotach. Powstałe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy (Rękaw musi być bardzo mocny inaczej może pęknąć, ja używałam rękawa foliowego Wilton). Wyciskamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiego rękawa nakładamy marmoladę i wyciskamy po trochu na ciastka, możemy użyć do tego łyżeczki, ja wolę rękawem. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut, do zarumienienia...





1 komentarz:

  1. ciasteczka pięknie się prezentują i zapewne są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń