Sałatka z tuńczyka z ryżem...
Składniki:
torebka ryżu (100 g)
puszka kukurydzy
2 puszki tuńczyka w kawałkach
1 cebula
5 jajek
majonez
sól, pieprz
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy, następnie wsypujemy do miski. Tuńczyka przelewamy przez sitko (bez różnicy czy w sosie czy oleju) i rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Z kukurydzy zlewamy wodę. Wszystkie składniki wsypujemy do ryżu, dodajemy majonez, sól i pieprz. Wszystko do smaku. Są to przykładowe proporcje. Każdy może zrobić ją według własnego uznania.
Ja jeszcze dodaję sparzone rodzynki do takiej sałatki.
OdpowiedzUsuńA czemu pani nie ma gadżetu obserwatorzy? Jeśli by pani miała z miłą chęcią bym została na stałe.