czwartek, 22 października 2015

Sałatka z tuńczyka


Sałatka z tuńczyka z ryżem...

Sałatka z tuńczyka

Składniki:

torebka ryżu (100 g)
puszka kukurydzy
2 puszki tuńczyka w kawałkach
1 cebula
5 jajek
majonez
sól, pieprz

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy, następnie wsypujemy do miski. Tuńczyka przelewamy przez sitko (bez różnicy czy w sosie czy oleju) i rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Z kukurydzy zlewamy wodę. Wszystkie składniki wsypujemy do ryżu, dodajemy majonez, sól i pieprz. Wszystko do smaku. Są to przykładowe proporcje. Każdy może zrobić ją według własnego uznania. 

1 komentarz:

  1. Ja jeszcze dodaję sparzone rodzynki do takiej sałatki.
    A czemu pani nie ma gadżetu obserwatorzy? Jeśli by pani miała z miłą chęcią bym została na stałe.

    OdpowiedzUsuń