niedziela, 25 października 2015

Hamburgery GIGANTY z wołowiny.


Hamburgery GIGANTY!

Hamburgery GIGANTY, domowe z własnej roboty kotletami z mielonej wołowiny... Tylko, że tak są obładowane warzywkami, że nie ma widu ;) Buły giganty z piekarni... Choroba mnie dopadła, to już nie miałam siły na domowe bułki :(

Hamburgery GIGANTY z wołowiny


Na jednego hamburgera potrzebne będą:
bułka
250 g antrykotu
2 plastry sera
cebula
pomidor
ogórek (taki jaki lubimy)
sałata lodowa lub pekinka
zielona pietruszka 
sól, pieprz

Sos hamburgerowy:
łyżka majonezu
łyżka musztardy
łyżka ketchupu
(wystarczy połączyć składniki)

Mięso mielimy, pół cebulki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy do mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem i wyrabiamy. Przygotowujemy dodatki, Sałatę szatkujemy, cebulkę kroimy w piórka, pomidory i ogórki w plasterki. Możemy dodać też jakąś surówkę lecz nie jest to konieczne. Bułki przekrajamy na pół i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez dwie minuty (funkcja grill góra dół z termoobiegiem). Mięso smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu lub lekko przesmarowanej olejem, po 4 minuty z każdej strony, jak przewracamy na drugą stronę posypujemy solą i kładziemy ser na kotleta. Bułki smarujemy sosem hamburgerowym, kładziemy kotleta i dodatki, polewamy sosem, zamykamy drugą częścią i gotowe. :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz