czwartek, 25 lutego 2016

Pomidorowa pasta z wędzonej makreli


Pomidorowa pasta z wędzonej makreli...

Pomidorowa pasta z wędzonej makreli z cebulą

Potrzebne będą:

1 wędzona makrela ok. 250 g
1 cebula
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pieprz, papryka słodka
łyżeczka masła (do smażenia)

Makrelę dokładnie obieramy i rozdrabniamy. Ja obieram palcami, jednak szybciej ość wyczujemy niż zobaczymy... Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, masło rozpuszczamy na patelni i przesmażamy na niej cebulkę, dodając trochę papryki i pieprzu. Studzimy. Zamiast smażonej cebulki możemy użyć świeżej. Do misy malaksera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej masy... Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Strasznie dawno nie jadłam żadnej pasty rybnej, narobiłaś mi smaka.

    OdpowiedzUsuń