Muffinki łaciatki BEZ JAJEK!
W sam raz do popołudniowej kawki, ze składników które zawsze są pod ręką. Muffinki są bez jajek co jest dobrą informacją dla osób na nie uczulonych :)
W sam raz do popołudniowej kawki, ze składników które zawsze są pod ręką. Muffinki są bez jajek co jest dobrą informacją dla osób na nie uczulonych :)
Składniki na 12 muffinek:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
1 szklanka mleka
Dodatkowo:
łyżeczka kakao
Składniki suche wsypujemy do miski i mieszamy, do drugiej miski wlewamy składniki mokre i mieszamy, następnie mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką. Dzielimy ciasto na dwie równe części i do jednej dodajemy łyżeczkę kakao (możemy więcej jeśli lubimy bardziej czekoladowe). Ciasto wykładamy na przemian po łyżce do papilotek.
Pieczemy ok. 20-25 min. w 170 stopniach, do suchego patyczka.
Babeczki wyszły przepysznie chociaż dodałam trochę cukru waniliowego i wyszły mega 😊😊
OdpowiedzUsuńPrzepyszne, na stałe zagoszczą w naszym domu, nie muszę się martwić, że córeczka ukradkiem skosztuje surowego ciasta z jajkiem ;) polecam!
OdpowiedzUsuńPragnę wypróbować niebawem. Akurat skończyły mi się jajka... :-D :-D
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPYSZNE! Polecam!
OdpowiedzUsuńOkropne zakalce wyszły. Nie polecam przepisu. 😑
OdpowiedzUsuńPrzecież tego dziadostwa nie można nawet oderwać od papilotek!I ta ilość cukru na 1,5 szkl. mąki.
UsuńBeznadziejne, totalnie zakalcowate...
OdpowiedzUsuńBardzo niesmaczne babeczki dałam tylko pół szklanki cukru myślę ,że z większą ilością to byłaby totalna porażka ...
OdpowiedzUsuń