2019/11/07

"Swojska patelnia"

"Swojska patelnia"


Potrzebne będą :

5 średnich ziemniaków
2 kiełbasy zwyczajne
1 cebula
szczypior
oregano, suszony czosnek, pieprz
kilka pieczarek (opcjonalnie)
ser do posypania 

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości, odlewamy, studzimy.

Pieczarki kroimy w plasterki, przesmazamy na maśle, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, jak cebula się zeszkli dokładamy kiełbasę pokrojoną w cwierćtalarki, przesmazamy, później ściągamy z patelni i wrzucamy ziemniaki pokrojone w dość grube plastry, obsmazamy na złoto, dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę i przyprawy, mieszamy, posypujemy serem i szczypiorkiem...

Można zajadać, najlepiej ze szklanką zimnej maślanki. Smacznego 😋

1 komentarz: