2019/11/09

Schab przekładany warzywami...



Schab przekładany papryką i cebulą...

Potrzebne będą :

1-1,5 kg schabu
2 cebule 
świeża czerwona papryka 
tymianek, majeranek 
lub inne ulubione zioła 
czosnek suszony 
słodka i ostra papryka 
sól, pieprz

Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy nie przecinając do końca, tworząc takie jakby kieszenie. 
Cebule kroimy w talarki lub piórka, paprykę myjemy i kroimy w pół plasterki lub paski.
Przyprawy mieszamy, można dodać trochę oliwy żeby przyprawy lepiej się wcierały, wysmarować nimi cały schab, także w środku kieszeni, do każdej wkładamy pokrojone warzywa, jak coś się nie zmieści można poukładać w naczyniu żaroodpornym obok schabu.
Schab możemy faszerować czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne. 
Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h.
Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso najlepiej kroić po skosie. Smacznego 😋 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz