2019/11/10

Kotlety wyśmienite...

Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem...


Potrzebne będą :

schab 
pieczarki 
ser 
sól, pieprz 
jajko 
bułka tarta 
smalec do smażenia 

Schab myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, jajko rozkłócamy widelcem, kotlety moczymy w jajku, później w bułce tartej i smażymy na smalcu, jak tradycyjne schabowe.
Pieczarki oczyszczamy lub obieramy, kroimy w plasterki lub pół plasterki w zależności od wielkości pieczarek, przesmazamy na odrobinie oleju lub masła klarowanego.
Kotlety kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na kotlety wkładamy podsmazone pieczarki a następnie starty na dużych oczkach ser, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 10 minut, do rozpuszczenia sera. Smacznego 😋 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz