Pieczone bioderka z kurczaka...
Potrzebne będą:
bioderka z kurczaka
kilka pieczarek
cebula
natka pietruszki
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
masło
Bioderka myjemy, oczyszczamy z pozostałych ewentualnie piórek. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (ja daję tą z prymatu, są tam same naturalne składniki, nie ma chemii). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy do niego przyprawione bioderka, dodajemy pokrojone na połówki pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka, trochę masła, posypujemy natką pietruszki, Naczynie przykrywamy, wkładamy na piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Pod koniec zdejmujemy przykrycie i podpiekamy skórkę.
This is one of favourite dishes in my family. We cook it together on all family holidays like Christmas and Thanksgiving. You should save this recipe!
OdpowiedzUsuń