sobota, 2 stycznia 2016

Klopsiki w occie...


Klopsiki w occie...

Klopsiki w occie

Potrzebne będą:

mielone
majeranek
 cebula
bułka tarta
sól, pieprz

Zalewa:

3 szklanki wody
1 szklanka octu
3/4 szklanki cukru
płaska łyżeczka soli
1 ząbek czosnku
1 cebula
5 kulek ziela ang.
3 liście laurowe
10 kulek pieprzu

Mielone przygotowujemy jak na standardowe smażone mielone, formujemy małe klopsiki i obsmażamy je bez panierki w głębokim tłuszczu, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Klopsiki przekładamy w dość duże naczynie. Przygotowujemy zalewę octową, cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Zalewamy klopsiki. Po dobie klopsiki powinny już się przegryźć. Ja przełożyłam kilka klopsików do mniejszych miseczek, żeby łatwiej umieścić je na stole.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz