sobota, 2 stycznia 2016

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym...


Pieczarki faszerowane mięsem mielonym...

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Potrzebne będą:

średnie pieczarki
mięso mielone
ser
cebula
bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku
majeranek
jajko
sól, pieprz

Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno. Do pieczarek wkładamy mięso mielone, przykrywamy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 40 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz