Sałatka "Gyros"
Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych...
Potrzebne będą:
podwójna pierś kurczaka
7-8 ogórków konserwowych
2 czerwone cebule
puszka kukurydzy
kapusta pekińska
majonez
ketchup
przyprawa kebab-gyros
Pierś kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Porządnie przyprawiamy przyprawą kebab-gyros, przesmażamy na oleju na złoty kolor. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, szatkujemy pekinkę. Układamy kolejno w równej, przezroczystej misce:
usmażona pierś kurczaka
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
pekinka
Uwielbiam! Ja jeszcze majonez łączę z jogurtem greckim i dodaję ząbek czosnku. Smakuje cudownie! Sałatka gyros, to taki nasz imieninowy, polski element. Niczym rosół w niedzielę:) i pomidorowa w poniedziałek!:) DO tego, jeśli mięso zrobimy dobrze, to tak naprawdę nie jest kaloryczna.
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona. Impreza bez sałatki gyros, to nie sałatka!:) Moi przyjaciele byliby zawiedzeni, gdyby okazało się, że wywinęłam im psikusa i jej nie zrobiłam:P
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńI really liked the combination of colors of all the products in this dish personally for me it looks very appetizing and incredibly appealing.
OdpowiedzUsuń