"Swojska patelnia"
Potrzebne będą :
5 średnich ziemniaków
2 kiełbasy zwyczajne
1 cebula
szczypior
oregano, suszony czosnek, pieprz
kilka pieczarek (opcjonalnie)
ser do posypania
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości, odlewamy, studzimy.
Pieczarki kroimy w plasterki, przesmazamy na maśle, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, jak cebula się zeszkli dokładamy kiełbasę pokrojoną w cwierćtalarki, przesmazamy, później ściągamy z patelni i wrzucamy ziemniaki pokrojone w dość grube plastry, obsmazamy na złoto, dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę i przyprawy, mieszamy, posypujemy serem i szczypiorkiem...
Można zajadać, najlepiej ze szklanką zimnej maślanki. Smacznego 😋
super pomysł na szybki obiad :)
OdpowiedzUsuń