Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem...
Potrzebne będą :
schab
pieczarki
ser
sól, pieprz
jajko
bułka tarta
smalec do smażenia
Schab myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, jajko rozkłócamy widelcem, kotlety moczymy w jajku, później w bułce tartej i smażymy na smalcu, jak tradycyjne schabowe.
Pieczarki oczyszczamy lub obieramy, kroimy w plasterki lub pół plasterki w zależności od wielkości pieczarek, przesmazamy na odrobinie oleju lub masła klarowanego.
Kotlety kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na kotlety wkładamy podsmazone pieczarki a następnie starty na dużych oczkach ser, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 10 minut, do rozpuszczenia sera. Smacznego 😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz